vineri, 24 ianuarie 2014

Aspectul fizic,problemă principală a adolescenților

Principala problemă a majorității adolescenților,după cum am precizat și în titlu,este aspectul fizic.
Băieții:"cur,țâțe,altfel nu e bună" "Are cur,are țâțe,da fața o trage în jos/e prea grasă,poartă ochelari"
Fetele:"pătrățele,mușchi" "Are pătrățele,da e urât la față,nu pot ieși cu el,cu fața aia,poartă ochelari,tocilar"
Țin să repet,majoritatea,văd și judecă lucrurile astfel,nu toți.
Fetele sunt mult prea preocupate de fi cât mai machiate,să-și ascundă imperfecținile,însă acel machiaj care vă oferă frumusețe doar pe moment,pielea va suferi pe viitor. Ele se străduiesc să ajungă la perfecțiunea de 90-60-90,se înfometează ca să devină mai slabe,dar totodată își distrug sănătatea pentru acea perfecțiune de moment. Încercați să aveți sânii și fundul cât mai mare și după vă plângeți că băieții sunt niște nesimțiți că vor doar să profite de corpul vostru,să ajungă sub hainele voastre.
Băieții cât și fetele,când vorbesc cu o anumită persoană,prima idee care și-o fac despre ea,este din aspectul ei - Dacă arată bine,e prost/proastă. Poartă ochelari-tocilar/ă
Mai nou aud:"Dar să ieși tu cu sufletul în oraș". Multora le pasă ce spune lumea,le pasă părerea altora,iar asta o să-i tragă tot timpul în jos,deoarece se va găsi un pier-de-vară să comenteze de ceva la întâmplare,doar să se afle în treabă,dar despre asta voi vorbi în alt post.
Nu neg,un aspect fizic plăcut este un avantaj,deși nu trebuie să ne focusăm și să ne canalizăm tot potențialul pentru atingerea perfecțiunii fizice,trebuie să ne concentrăm și pe dezvoltarea intelectuală de care majoritatea *frumuseților* duc lipsă sau chiar nu e existentă.
Ar trebui să creăm o balanță între fizic și psihic,de fiecare dată când vorbim cu o persoană nouă,când ne gândim să ne implicăm într-o relație cu o anumită persoană.
Aspectul fizic este trecător,însă psihicul poate să rămână același pentru totdeauna.
Acum cu siguranță voi primi comentarii de genul: "Ieși tu cu psihicul în oraș",mă uit și după aspect,nu spun..dar nu ies cu anumite persoane doar pentru că arată bine,pentru mine să arăți perfect și să nu ai nimic în cap este egal cu 0,nu am de gând să ies cu persoana respectivă. Prefer să ies cu o persoană mai puțin frumoasă,cu probleme la capitolul:fizic,dar să pot purta o conversație inteligentă cu persoana respectivă.

Un comentariu: