luni, 20 ianuarie 2014

Relațiile dintre copii și părinți

Relații dintre copii și părinți sunt foarte diversificate. În general,tatăl este mai protectiv de partea fetelor și mai dur de partea băiețiilor,iar mama este mai severă de partea fetelor și mai delăsătoare de partea băieților.
Majoritatea părinților,în ziua de azi,le fac toate mofturile copiilor și de asta ei  învață(cred) ca totul se obține ușor,rugându-i pe părinți,iar din această problemă vor suferi mai încolo,după ce părinții lor nu vor mai fi în stare să le satisfacă orice moft. Dacă unui copil i se satisfac toate dorințele,el devine arogant,crede că totul i se cuvinte,crede că are putere și peste alte persoane și că poate să facă orice și oriunde.(li se imprimă ideea că ei obțin absolut orice doresc). Părinții ar trebui să realizeze ce le este cu adevărat util lor,și să nu mai arunce banii aiurea pe orice tâmpenie și-o doresc doar pentru că e ultimul răcnet sau a văzut la X-Y.
Copii devin din ce în ce mai rebeli,mai ușor influențabili. Țigările și băutura sunt la ordinea zilei,drogurile într-o parte mai mică. Neatenția părinților costă mult,copii devenind libertini,având puterea de a face orice,fără să se gândească la consecințe.
Totuși,eliminând partea negativă,există și relații de familie în care copii se destăinuie părinților ca și cum ei ar fi prietenii lor cei mai buni,indiferent de natura problemei. Aceasta este cea mai bună abordare spre a avea o relație cât mai bună cu părinții. Însă părinții pot să fie mai stricți căteodată..nu-i blamați,vă vor binele,în cele mai multe cazuri,fie că voi nu realizați asta pe moment. Gen:Nu ai voie noaptea,nu ai voie club,etc. E spre binele vostru,lăsați-i pe alții să se distreze și apoi să ajungă în comă,bătuți sau violale(fetele).
Iubiți-vă părinții,aveți grijă de ei la bătrânețe,prețuiți-i și ascultați-i cât încă îi mai aveți,pentru că după ce nu o să-i mai aveți veți realiza câte dreptate au avut și cât v-au ajutat.

3 comentarii:

  1. N-am de gand sa imi expun nu stiu ce inteligenta , este foarte bun articolul , desi ai putea face mai bine o sectiune cu astfel de relatii si sa vorbesti despre mai multe tipuri. Bineinteles , trebuie sa te si informezi putin. Si , mai arunca si tu o privire peste articol ca ai cateva greseli , iar la ultimu' "aliniat" la "aveti grija de ei la batranete.." pretuiti-i (pretuiti - ii). Cam atat , mult noroc in continuare ! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru sesizarea greșelilor. E un update,am schimbat mult ideile,iar referitor la o secțiune cu mai multe tipuri,probabil o să fac,dar mai încolo.

      Ștergere
  2. Felicitari pentru blog ! Foarte interesant si educativ in acelasi timp !

    RăspundețiȘtergere