marți, 11 februarie 2014

Fuga după faimă și pupincuriștii

Am sesizat o fugă continuă a multor adolescenți după așa numita *faimă de pe facebook*.
"X are 1000 de like-uri pe facebook,Y are n-șpe mii de aprecieri pe ask,e așa de hardcore,swag-swag"
Și exemplele auzite de mine sunt vaste și foarte hilare.
Probabil nu o să sensibilizez prea multă lume cu ce spun,dimpotrivă,mă aștept la multe critici fără argumente,ca deobicei.
Așa zisele vedete pe care le vedeți pe stradă,nu sunt nimic altceva decât simpli oameni care au știut să socializeze cu multe persoane din anumite anturaje sau au fost remarcați la anumite evenimente sau pur și simplu au stat și au cerșit respectivele aprecieri pe facebook/ask,iar sugestia mea ar fi să realizați că toți acești *populari* sunt simpli oameni egali cu tine,pentru că așa sunt. Că are mai multe aprecieri,asta nu îl ajută cu absolut nimic în lumea reală,când vine vorba de o acțiune fizică de moment. Ce e drept,văd că lumea,în special din România,este din ce în ce mai influențată de fenomenul *Facebook*,tot mai multe persoane,chiar și cele din guvern,făcându-și cont pe acest site de socializare,dar țin să repet ideea : Aprecierile și faima de pe facebook,nu țin de foame,nici de cald,nu te ajută cu absolut nimic,nici în carieră,în mai nimic,decât la niște simple concursuri.
Ca să concluzionez,nu mai fugiți după aprecieri pe facebook/ask sau oricare alt site de socializare. Dacă lumea e să vă aprecieze,o să vă aprecieze și în afara site-urilor de socializare.

Acum voi vorbi despre pupincuriști. Știu că acest cuvânt nu există,deși l-am folosit în acest post pentru a mă face înțeles de majoritatea cititorilor care au idee despre semnificația acestei expresii.
Pupincuriștii sunt acele persoane care lingușesc,ridică în slăvi,fac favoruri unor persoane,din dorința de a le fi lor bine,de a fi *apărați*. Pupincuriștii,când eram eu mai mic,aveau denumirea de *Valerică*,adică acea persoană,mezină în majoritatea cazurilor,care face treburile celorlați doar să se dea bine pe lângă ei.
Pupincuriștii,probabil au existat mereu,deoarece chiar și azi am discutat la ora de română despre un om care mințea,se dădea bine pe lângă un domnitor doar pentru a fi apărat,pentru a-i fi lui bine,pentru a fi luat sub aripa domnitorului.
Concluzionând,pupincuriștii sunt niște persoane mici,slabe,inferioare,care au nevoie de protecție din partea celor pe care îi văd superiori lor,și fac orice ca să le intre la suflet și să obțină protecția lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu